22 Ekim 2017
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Günaydın'dan bomba açıklamalar

Kentsel Dönüşüm Yasası'yla ilgili yavaş kaldığı ve uygulamayı desteklemediği iddia edilen Belediye Başkanı Günaydın, bombaları patlattı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında Kentsel Dönüşüm bombaları patlattı. Yasayı desteklemediği ve yasayla ilgili geri kalmakla eleştirilen Başkan Günaydın, sessiz sedasız yapılan çalışmaları ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Günaydın, riskli alan ilan edileceğini ilk kez Isparta kamuoyu ile paylaştı.

Belediye Başkanı Günaydın, yasaların çıktıktan sonra tam uygulama noktasına gelinmesinde biraz zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkiye'de çıkan yasaların yüzde 100 uygulanmadığının altını çizen Günaydın, şöyle konuştu:

GRUP VE ADA BAZLI PROJELERE YÖNELİNMELİ

"14 ay evvel biz ofisi kurduk. 5 kişilik bir mühendis komisyonu oluşturduk. Onlar hem Türkiye genelini hem de bizim yaptıklarımızı takip edecekler. Yaptıklarımızda ne mahsurlar var onları tespit edecekler. Sonra girişecekler. Isparta’da 114 müracaatımız oldu. Bunlar uygulandı ve 144’ü de yapıldı. Müracaatlar devam ediyor. Ama bir baktım ki bireysel ve fertçilik üzerinde daha çok duruluyor. Belediyeye nasılsa hiçbir ödenmiyor. Fırsatı ganimet bilip ferdi şeyler yapılıyor. Grup ve ada çalışmalarına yönlenilinmiyor.

Çevre müdürümüz rantçılıktan öteye gidişlemediği yönünde şikayette bulunmuştu. Buna hak veriyorum. Çok katların yükseltilmesi emsallerin bol verilmesiyle çok sayıda çok katlı yapılar ortaya çıkıyor. Bunun altyapısının da düzeltilmesi lazım. Gülistan Mahallesi’nde başlatılmıştır. Geçen dönem mecliste yüksek kat oranı verilmiştir. Olmaması gerektiği halde bu olmuştur.

ISPARTA'YA ZARAR VERMİŞTİR

Kentsel dönüşümde diyor ki yoğunluğu vermeden daha güzel bir şekilde yeşil alan ve sosyal alanların geliştirilmesi söyleniyor. En az ada teşekkülü üzerinde kentsel dönüşümün yapılmasını istiyoruz. Geçen dönemde mecliste alınan karar Isparta’ya zarar vermiştir.bunu da itiraf etmek istiyorum. Ama bu oldu. Onu daha güzelleştirmemiz gerekir. O olayı başka olaylarla düzelterek gitmek istiyoruz. Bir nevi yarayı sarmaktır bu. Altyapıyı da çözmek istiyoruz. Çok şükür orayı da kurtaracağımızı sanıyoruz.

YÜKSEK KATLI YAPILARI YAPMAK İSTEMİYORUZ

Eski Türk sokakları halen özleniyor ve seviliyor. Çünkü oralarda çok kat yükseklikleri olmaz. Ama şimdi büyükşehirlerde de gökdelenlere giriliyor. Bunun psikolojik ve altyapı durumları düşünülmüyor. Birde bunun trafik olayı var. O da düşülmüyor. İstanbul’da bunun örneklerini görüyoruz. Yüksek yüksek binalar yapılıyor. Tamamen bilinçsiz yapılıyor. Biz bunu Isparta’da yapmak istemiyoruz. Yeni meclis üyelerimiz bu konuyu anlayabilecek seviyedeler. Ak Parti’de grubu da anlayış içerisindeler. Bu güzel aydınlık fikirler, her şey ittifakla geçmektedir. Geçen nasıl yanlış karar çıkıyor dediysem bu dönem arkadaşlara teşekkür ediyorum. Isparta hizmetinde herkesin kalbi ortak atıyor. Ak Parti grubu da dahil. İyi noktayı yakalamada hız kazanıyoruz. Kendi partim ve AK partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Böyle meclis üyelerinin olması için de bende bir özlem doğmuş. İnşallah bu 4 yıl devam eder ve en güzel şehircilik bizde olur. Şehir rantçılığından çıkıp genel planlamalarını yapmamız lazım.  Şu sürece kadar kentsel dönüşüm için müracaat edenlerin yapımları için iyi bir hız kazandırma durumuna getirdik. Bundan sonra daha atak olacağız. Kademeyi oturttuk. Ofisimizdeki arkadaşlarımızdan daha iyi şeyler isteyeceğiz.

VAHİM BİR OLAY

İnsanlar canını düşünmeden ne kadar kat alacağını öğrenmeye geliyorlar. Bu da Isparta’da büyük yanlışlık. Bundan Isparta olarak rahatsızlık oluyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ilk olarak geçip bize geliyorlar. Öyle olaylar geliyor ki, yanlışlar oluyor. Çürük ve insanları öldürecek binaları kaldırıp sağlam bina yapmak gerekir. Ama öyle şeyler geliyor ki. Boş arazi içerisinde bir kulübe var. O kulübe bize geliyor. O yıkılsa insan ölmez ki, bu kentsel dönüşüm olarak bize geliyor. Oysa ki kentsel dönüşümde yıkılacak, iskambil kağıdı gibi yıkılıp insanlar ölüyor. Bunlar beton sağlamlığı olmayan binalardır. Böyle yapıların kentsel dönüşümden istifade etmesi gerekir. Bundan sonra boş arazilerdeki yapılar Çevre Müdürlüğümüzden gelirse geri çevireceğiz. Bu amacından çıkıyor. Mantığın ve kanunun olağan şeyi bizim karşılamamız lazım. Bu vahim bir olay. Senin zaten çürük dairen var. Seni ölümden kurtaracak bir daire alırsa yetinmeli. Biz canla o malla uğraşıyor. Bir verilecek yere 2 isterse o gelen vatandaşı aydınlatmamız lazım.

RİSKLİ ALAN İLAN EDECEĞİZ AMA ALTYAPISI SAĞLAM OLACAK

Riskli alan olgusunu destekliyorum. Ama münferit alan olarak desteklemiyorum. Genelleme olarak algılamak lazım. Ada teşekkülü olmasını istiyoruz. Bizde riskli alan tespit edip Bakanlar Kurulu'ndan onay alacağız. Burdur paldur küldür girdi, vatandaşın tepkisini aldı bakanlıktan onayı alamadı. Biz ne yapacağız? Bakanlıktan onay alınarak gelinecek riskli alanın vatandaş nezdinde anketini yapmak istiyoruz. Güzel bir projeyle anket yapılacak. Çocuğumuzun parklar, yeşil alanlar arasında dolaşabilen huzurlu bir kent yapmak istiyoruz diye anket yapmadan önce anlatacağız. Buna belediye güvencesi vereceğiz. Arada biz garantör olacağız. Başarılı müteahhitleri çağırıp mini bir ihale de yapılabilir. Ankette yüzde 90’ın üzerinde 'evet' dediyse derhal riskli bölge alan uygulamasına geçeceğiz. Onun aşamaları var. Birinci ayda bakanlığa gönderiyoruz, 2. ayda cevap alıp, 3. ayda uygulamaya başlıyoruz.

18 UYGULAMALARI BAŞLIYOR

İnsan ruh ve sağlığına uygun projeler yapmak istiyoruz. Karaağaç Mahallesi için hazırladığımız 18 uygulaması bu ay meclise sevk ediliyor  Burada otopark sorunu olmayacak. Özel geliştirilmiş şartlar ortaya atacağız. Çağdaş ve Türk mimarisine uygun olacak. Şartnameye yazılacak şeylere göre mimarlarımız tasarlayacak. Burada yepyeni bir güneş ve güzellik doğacak. Burası göletler ülkesi gibi bir şehir olacak.

İKİNCİ SIRADA HİSAR VE SÜLÜBEY OLACAK

Hisar Mahallesi, Sülübey Mahallesi civarında türbeler var. Onları da yeşillikler içerisine alacağız. Bu önümüzdeki ay meclisimize gelecek. Orada 6 ada 2 adaya düşüyor. Camilerde yeşiller içinden geçecek. Binaların altına otoparkı her adada mecbur kılacağız. Bu hareketimiz Türkiye’ye örnek olacak inşallah. Her ay meclisimize bir mahalle gelecek. Yepyeni mahalleler ve enerji türetiyoruz.  Vatandaşlarımızın telaşa kapılmalarını istemiyorum. Isparta genelini düşünülen bir proje. burada yaşayan insanlar hiç gürültüden rahatsız olmayacaklar. Hollanda gibi olacak. Pırıl pırıl olacak. Hem suyu hem de yeşili sağlayacağız. Artık Isparta özel bir kent haline gelecek."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET AYÜZ HİSAR MAH MUHTARI
29 Ekim 2014 Çarşamba 13:04
BELEDİYE BAŞKANIM SAYIN YUSUF ZİYA GÜNAYDINA TEŞEKKÜR EDERİM
mehmet alyüz hisar mah. muhtarı