25 Mayıs 2017
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Tekin Bayram'dan bomba açıklamalar

AK Parti'ye geçişi ile dikkat çeken Tekin Bayram, 30 Mart mağlubiyetinden sonra sessizliğini bozdu.

Yalvaç'ta sürpriz bir şekilde AK Parti'nin adayı gösterilen ancak 30 Mart seçimleri mağlubiyeti ile dikkatleri üzerine çeken Duayen Siyasetçi Tekin Bayram, sessizliğini Basın Kulübü'nde bozdu. Neden AK Parti'ye geçtiğini, seçimi neden kaybettiğini ve Isparta siyasetine ilişkin çok önemli mesajlar veren Tekin Bayram, AK Parti Milletvekillerini 'gelecek seçim kaygısıyla hareket etmekle' suçladı. İşte Tekin Bayram'ın bomba açıklamaları:

DEMOKRASİYE İNANIYORUM

Ben demokrasiye inanmış bir insanım. Halkın doğru karar verdiğine de inanmış bir insanım. Seçimin sonucundan hiç rahatsız değilim. Halk ani kararlar verebilir. Ben anketlerde AK Parti’den önce yüzde 57 idim, AK Parti’ye geçtikten sonra yüzde 37’ye düştüm. DP’den devam etsem kesin başkandım. Çünkü MHP’nin alacağı oy 2 bin küsur, AK Parti’nin alacağı oy 3 bin küsur olurdu. AK Parti cemaat olayından dolayı cemaat bana oy vermedi.

SÜRECİ DOĞRU YÖNETEMEDİM

Süreci ben doğru yönetmedim. Bana bu teklifi yaptıklarında benim kesinlikle ilçe yönetiminin feshedilmesi ve yeni ilçe yönetimini kendim kurmam lazımdı. Ben biraz olura bırakmıştım. Bu olurun neticesinde süreç doğru yönetilmedi. Yönetilmeyince karşıya cephe oluşturuldu. MHP'ye partiyi koydu. Demokrat Parti’de beraber hareket ettiğimiz kardeşim Halil, kendisi DP adına koyuldu, AK Parti’nin eski ilçe başkanı ayrıldı MHP’den meclis üyesi durumuna geldi. Diğer partilerden de kayanlar o tarafa kaydı. Sonucunda seçim böyle oldu.

AK PARTİLİ OLANLAR KENDİ MENFAATLERİ İÇİN PARTİSİNE OY VERMEDİLER

Burada Tekin Bayram mı kaybetti? Hayır. Tekin Bayram kazandı. Ne kazandı? Sağlığını kazandı. Arkadaş çıkıyor konuşuyormuş. 20 milyon lira borç var diyormuş. Bunlara güler geçerim. İller Bankası’na girersiniz tıklarsınız ne kadar borç olduğu ortaya çıkar. AK Parti’de adaylık müracaatım yok. Onların 8 aday adayı vardı. Türkiye’de aday adayı olmadan aday gösterilen tek örnek benim. Tekin Bayram’ın ne olduğunu o zaman Sayın Başbakan Erdoğan Bey, beni tanıyan Soylu ve Efkan Ala olsun, onlar da anketler yapılıyor. Mutfağı en sağlam parti AK Parti.

AK Partili olanlar bize oy vermedi. Benden dolayı da vermediler. Estirilen havadan dolayı da vermediler. 25 yıldır Yalvaç’tayım. 20 yıldır hizmet vermişim. Öyle ya da böyle herkes bana 1 kez oy vermiş. Fakat onun kanunsuz isteğini yapmadığım için yapacak adam bulmak zorundalar. Yalvaç’taki akaryakıt satışlarının rantını belediyede tutuyorum. Benzin istasyonunu yaptım. Bu petrol rantlarından kendilerina al mak isteyen belki 10 insan vardı. Ben buna fırsat vermedim. Buradan elde edilen para halka dönsün istedim. Bu rantı belli yerlere vermezseniz adam sizi naspın, verecek adamı arayacak.

TEKİN BAYRAM HARAM YEMEMİŞTİR

Mesele Yalvaç’taki veya o bölgedeki tüm olaylarda ve rantlarda haksızlığın önüne geçen bir adamım. Çalışma sürecimde hiç kimsenin Tekin Bayram haram yemiş diyeni duydunuz mu? Soysa adalet konusunda halk ve işadamlarına ne verileceği konusunda eksiğini gördünüz mü? Tekin Bayram bizi adam yerine koymadı deniyor? Ben ilk 2 dönem işçilerim öyle bir çalışıyordu ki saat merfumu yoktu. Şimdi çok enterasan toplumla karşı karşıyayız. Çalışmadan verin yiyelim, biz ne istersek o yapılsın diyen bir felsefe var. Seçimin kaybedilmesinde suçlu aramıyorum. Suçlu varsa benim. Bu arada canla başla çalışan bir ekip vardı. Hükümetle Yalvaç’ın bir arada olması gerektiğini düşünen bir ekip vardı. Onlara teşekkür ediyorum.

YALVAÇ HİZMET ALSIN DİYE AK PARTİ'YE GEÇTİM

Ben tekrar DP’den kazansaydım. Merkezi iktidardan rutin şeyler geliyordu. Isparta gülü, halısı ve elmasıyla konuşulur. Halı bitti. Kimse sahip çıkmadı. Ben halı fabrikasının makinelerini Yalvaç’a götürdüm. Sümer Halı Fabrikası’na sahip çıktım. Ona devam etmeleri gerekiyor. Fabrikanın elektrik aksamının bağlanması gerekiyor.

Bunlar yapılmıştı. Ama bunların dışında Yalvaç’a yapılacak çok önemli konular var. Fen Lisesi, yurdu olmadığı için yüzde 80 kapasiteyle duruyor. Ben devreye girdim. 3.6 milyon para da geldi. Efkan Ala çözdü. Şimdi ihale edecek. Biz sorunları çözmek için ne yaptık? Emniyet Müdürlüğü binası, hapishane bunlar yapılmaya devam edecek. Benim hayalim Yalvaç Üniversitesi’nin kurulması. Vakıf Üniversitesi kurulacaktı. Yol konusu çözülmemişti. Isparta’nın en önemli konulardan bir tanesi ulaşım. Yalvaç’ın ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyordu. Afyon bağlantısının karayollarına geçmesi gerekiyordu. Bunlar merkezi iktidarın yapacağı şeyler. Bu hizmetlerin gelmesi için iktidarın yanında olmamız gerekiyordu. Fakat kendi çıkarını memleket çıkarından daha ön planda tutan ve kendilerine bir şey vermeyeceğiz ama kendileri sırf particiliği menfaat için Sayın Başbakanı ve partiyi dinlemediler, partinin emrini dinlemediler, kendilerini haklı çıkarmak için oy vermediler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde geldiler tekrar cumhurbaşkanımıza oy verdiler. Dediler ki; suç Tekin Bayram’da havası yaratmaya çalıştılar. Tekin Bayramı’ın ne yaptığını Isparta ve herkes bilir. Ben hizmet için varım. Şahsım için önemli değil. Bugüne kadar Yalvaç’ta yapılmayan ne var. Buna bakmak lazım. Tutup da hamamı konuşuyorlar. Ben bunu konuşanı muhatap bile almam."

ISPARTA'YI NEDEN KAYBETTİN?

Tekin Bayram, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in 'Tekin Bayram yüzünden Yalvaç'ı kaybettik' açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"O zaman Isparta’da neden kaybetmiş? Sayın Bilgiç, babasının adını kullanarak AK Parti’nin gücüyle milletvekili oluyor. Ben artık Isparta’nın uyanmasını istiyorum. Dışarıdan gelen ithal adaylardan vazgeçsinler. AK Parti Isparta’da sağlam zeminlerle doğru bir şekilde kurulmuş ve sistemini doğru şekilde devam ettirmiş olsaydı AK Parti bugün yüzde 70’lerde olurdu. 2 tane başbakan çıkan yer var. Birisi Aydın diğeri Isparta. İkisinde de AK Parti kaybediyor. Buna bakmak lazım neden kaybettiğine? Seçim kaybetmenin birçok nedenleri var. Ben son 20 güne kadar ilçe teşkilatı bulamadım. Buna el atanlar var. Süreyya Bey önce bu işleri araştırması gerekiyordu. Neden el atan var? Ertekin bey beni 1995 yılında görevden aldırdı. Hiçbir suçum yoktu. Halk bana sahip çıktı. Demokrasi ayıbı işleniyordu. 17 Aralık olayları gibi olaylar vardı. Hukuk olmasaydı ben tekrar göreve dönemeyecektim. Demokrasiyi çiğneyen kimdi? Kendisi de demokrasiyle gelen, milletvekili olan, bizim partiden değil diyen bugünkü milletvekiliydi. Bu olaylara baktığınızda neler ortaya geliyor. Ben 17 Aralık’ta da aynı olaylara gördüm. Bana uygulananın başka metodu Başbakana uygulanmaya başladı. Ben  orada mağdur olan kişi olarak AK Parti’nin yanında olmak zorundaydım. 2 nedenle AK Parti’ye geçtim. Birincisi 17 Aralık süreci ikincisi ise Yalvaç’a hizmet gelsin diye geçtim.

YALVAÇ'TA MHP KAZANMADI

AK Parti başka adayla çıksaydı da Yalvaç’ta da kaybedecekti. Bir önceki seçimde 3 bin küsür AK Parti oy aldı. Şuanda orada bir parti yok.  Yalvaç’ta MHP kazanmadı. İnsanların kendi çıkarlarına saygılıyım. Ama başkasına basmayacana kadar. Bu seçim ne parti seçimi ne de Tekim Bayram seçimiydi. Tekin Bayram olarak ben kazandım. Sağlığımı kazandım. Yorgunluğumu, stresimi attım. Yalvaç 2004’te de birçok şeyi kaybetti. Keşke ben olmasaydım da Yalvaç kazansaydı.

Süreyya Bey yüzüme söyledi. 'Cephe olmasından korkuyordum cephe oldu dedi. Anketlerde öndeydin cephe olursa zor kazanırsın' dedi. Süreyya Bey yüzüme söyledi. 'Ben seni istemiyorum' dedi. Sayın Başbakanın aday gösterdiği bir insana bir vekil ben seni istemiyorum diyorsa ondan hayır gelir mi? Onun konuşmaları basına nasıl yansır.

BAŞBAKANA ŞİKAYET ETTİM

Isparta’ya geldiğinde Sayın Başbakan durumun iyi olmadığını sebebin de AK Parti’nin kendisi olduğunu söyledim. Beni otobüse bindirdi ve havaalanına kadar götürdü. Süreyya Beye ve il başkanına döndü ve bunları ihraç edin dedi. Bir kişiyi ihraç ettiler ama onlara bir şey yapmadılar.

Ben bunları çok gördüm. Bir adam kolay kolay yetişmez. Siyasette kurşun yedim. Girmediğim olay kalmadı. Ben her şeyin bedelini ödedim. Sayın Cumhurbaşkanımız partisi için benim 5. çocuğum diyor. Ben bunu 20 yıl önce söyledim. Yalvaç benim çocuğum. Halen de çocuğum. Suçlu benim. Ben yönetemedim. Kan değerlerim çok düşmüştü. Belki sağlığımı kaybedebilirdim. Şimdi çok dincim. Allah belki de benim sağlığımı düşündü, kaybetmemi istedi.

Şarkikaraağaç ve Eğirdir ne oldu? Süreyya Bey Şarkikaraağaçlı.Benim vicdanım rahat. Ben Yalvaç’ı Yeni Yalvaç yapmışımdır. Yeni gelenler de bir şeyler yapsınlar. Isparta’ya da bir şeyler yapanlara teşekkür edeceğim.

AK PARTİ'NİN İSTİHBARATI ÇOK İYİ

İl Başkanlığı konusunda çok soruluyor. Osman Zabun da arayıp sormuştu. Böyle bir şeylerle uğraşmıyorum. Partinin içine de çok girmiyorum. AK Parti’nin diğer partilerden farklı olduğunu gördüm. Çok iyi bir istihbarat sisteminin olduğunu gördüm. Benim öyle şeylerle ilgim yok. Parti dışından sivil örgütlerle yaptıkları çalışmalar var. Çok da başarılı götürüyorlar. Sayın başbakan hem yerel seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tek başına götürdü. Çok planlı gidiyor. Onu  kutlamak gerekiyor.

UYAN ISPARTA

Bana bizzat Mesut Yılmaz telefon açarak liste başı vermişti. Bunlar nasip bir şeydir. Olacağım demekle de olmaz olmayacağım demekle de olmaz.Sayın Cumhurbaşkanının Isparta’yı ayırdığını düşünmüyorum. Ama nelerin yapılması konusunda milletin vekillerinin bunu yapması gerekiyor. MÜSİAD’ın Erzincan toplantısına bir rapor götürüldü. Sayın Bakana sorunlar iletildiğinde  ben bilmiyorum bunları demiş. Vekillere de neden bunları getirmiyorsunuz diye kızmış.

Isparta çevre illeri ile çok iyi bir ulaşıma sahip olması lazım. İyi bir havaalanı var. Demirel’e teşekkür etmek lazım. Bir yerde kalkınma olması için orada yol ve ulaşım sorununun çözülmesi gerekir. Ham madde olmazı lazım. Yeterli işçi sınıfının ve sermayenin olması lazım. Yalvaç’ta yatırım yapılamıyor. Burada birinci engel yol, ikincisi ham madde, üçüncüsü işçi yok. Yol sorununun çözülmesi lazım. Hızlı Tren konusunun da çözülmesi lazım. OSB’nin karma olması lazım. Karacaören içme suyu olursa buradakilerin çok büyük arıtmalar yapmaları gerekecek. Bunlarla ilgilenmek gerekiyor.

ITSO iyi çalışıyor. MÜSİAD’ın kurulması Isparta için bir şansı. Isparta’nın sorunları MÜSİAD aracılığıyla Ankara’ya götürülebilir. Isparta’da kanalların çalıştırılması lazım. Sayın milletvekilleri bu kanalların çalıştırılmasından rahatsız. Gelecek seçimi düşünüyorlar. Ben hiçbir zaman seçimi düşünmedim. Ben kurucuyu Ak Partiliyim diyenden çok daha iyi partiliyim. Cumhurbaşkanımızın cesayeti kaldırması konusunda yanlarında oldum. Bundan sonra da yanlarındayım."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.